TÜBİTAK’tan yerli maya ayran


İSTANBUL (İGFA) – TÜBİTAK iş birliğinde yerli ve ulusal mayalar ile yaklaşık 6 aylık bir müddette geliştirilen Binvezir tam yağlı yerli ve ekşi mayalı ayran, 21 Mayıs Salı günü BİM raflarında yerini alacak.

BİM, üretiminde kullanılan tüm hammaddelerin büsbütün yerli olduğu bu yeni eseriyle; yerli maya ile üretilen süt eserlerinin ülkemizde yaygınlaşması, sürdürülebilir bir hale gelmesi ve ulaşılabilir olmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Binvezir tam yağlı ayran, yerli ve ekşi maya üretimiyle tüketicilere klâsik ekşi ayran lezzeti sunacak.

1 litrelik ambalajlı eser 21 Mayıs’ta (YARIN) Türkiye’de eş vakitli olarak tüketicilerle buluşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir